Vorige Volgende
Prev
Next

Wayne Gonzales

Crowd - 2014 [cat.]

Wayne Gonzales is een van de interessantste kunstenaars van het ogenblik in New York. Zijn werk balanceert tussen abstractie en figuratie, tussen schilderkunst en fotografie. Het is inhoudelijk ongrijpbaar en baadt in een sfeer van mysterie, al is een politieke ondertoon doorgaans goed voelbaar.
In Crowd, een serie van vijf koperplaat etsen, komt zijn fascinatie voor de onbestemde massa bijeen. We zien een groep huizen (geïnspireerd op een foto van Walker Evans, uit de serie American Photographs, 1936), badende mensen, geparkeerde auto's, staande en zittende mensen - wachtend op een concert of een meeting, mogelijks een picknick scene in een bos. De beelden zijn losgemaakt van hun context, en lijken in hun afstandelijkheid een ironische commentaar te leveren op the American dream.
De kunstenaar ging rechtstreeks krassen en arceren in de koperplaten om licht en donker te suggereren en detail weer te geven. Techniek en proces brengen een bijzondere eenheid tot stand tussen de verschillende bladen van deze portfolio.
"Friction arises not from whether we see Gonzales's crowds for what they are - decontextualised, perhaps even disenfranchised - or what they've become - seductive decoration. It comes from the sense of never being quite far enough from the stage to tell the difference" (Martin Coomer).

Suite van 5 etsen op Hahnemühle 300 g papier, in een linnen map met zwarte foliestempeling, met titelpagina en colofonpagina.  
Blad: 45,7 cm hoog en 35,5 cm breed. Beeld: 20,3 cm hoog en 20,3 cm breed.
Gedrukt door Greg Burnet, New York. Uitgave 2014.
Oplage: 40 exemplaren (+ 10 A.P.'s).
Gesigneerd en genummerd 1/40 tem 40/40.

  • Afmetingen : 45.00 x 35.00 cm
  • Type : Ets
  • Oplage : 40 + X AP
  • Beschikbaar : Ja.
  • Uitgever : Ludion - Antwerp
Meer informatie ?

Deze werken kunnen u ook interesseren:

Meer informatie

Gelieve alle velden juist in te vullen.