Geoffrey de Beer   °1978   (BE)

Artomatic - Artomatique, begeleidende tekst uit 2002:

Na de "kroket", kunst uit de muur!

Heelder horden consumenten halen hun levensnoodzakelijke spullen uit automatieken in de muur: cash, brood, drank, condooms, ballen gehakt met kledder, je noemt het maar. Geoffrey de Beer, een laatstejaarsstudent aan de Antwerpse academie, heeft bij wijze van examenopdracht een reeks van vijf “kunstautomaten” voorzien. Onder de titel Artomatic-Artomatique, kan je in de periode tussen 23 en 30 mei 2002, 24 uur per dag kunstwerken van een vijftigtal kunstenaars uit de muur halen. De prijzen variëren tussen de 2 en de 20 €. Geoffrey wil met dit project jongeren een platform bieden, om het publiek rechtstreeks in contact te brengen met hun werk, zonder de voorafgaande (arbitraire) selectie door marchands en galerijen.
De automaten staan opgesteld op vijf plaatsen in de Antwerpse studentenbuurt, tussen de Ossenmarkt (Studiant Plaza) en de Academie.

 

Art Partout toont in de expo '25 Fluxus verhalen' een ensemble werken van 6 van de in totaal 50 deelnemende kunstenaars uit het Artomatic project van Geoffrey de Beer. 

 

 


Heeft u een kunstwerk van Geoffrey de Beer dat u wenst te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.

Bent u op zoek naar een specifiek werk van Geoffrey de Beer. Vraag gerust aan ons of we het voor u kunnen vinden bij één van onze vele contacten.