Kati Heck   °1979   (Belgian)

Kati Heck (°1979, Düsseldorf) is een Duitse kunstenares die intussen al meer dan tien jaar in Antwerpen woont. Ze verloochent haar Duitse afkomst niet. Integendeel, haar werk toont vaak een kritische zoektocht naar haar plaats in deze samenleving.  
 
Kati Heck gebruikt hiervoor een grote verscheidenheid aan beeldtalen die de schilderkunst biedt om uitdrukking te geven aan haar persoonlijke belevingswereld. Ze synthetiseert stijlen en is net zo goed een abstracte expressionist als een realist. De hyperrealistische beelden lopen naadloos over in cartooneske schetsen of stilistische referenties aan de kunstgeschiedenis. Heck maakt voornamelijk grote schilderijen met bonte verzamelingen van figuren, voorwerpen en symbolen, die samen een ingewikkeld verhaal lijken te vertellen. Met verwijzingen naar strips, films en pornografie laat ze zich inspireren door populaire cultuur.
 
Haar werk werd geëxposeerd in CAC Malaga en Mary Boone Gallery New York, Expo Chicago en het Antwerpse M HKA. Voor Oogst Magazine maakte ze een zwart-witte print waar ze eigenhandig een rode stempel op drukt.