Luc Tuymans

Peaches and Technicolor - 2013 [cat. 67]

Tweeluik van 2 originele zeefdrukken op BFK Rives velin 250g, lompenhoudend 100% katoen, handgeschept papier, in een linnen map met zilverstempeling. 

Naar aanleiding van de tentoonstelling Constable, Delacroix, Friedrich, Goya – A Shock to the Senses die op 16 maart in Dresden (Albertinum, Galerie Neue Meister) van start ging, zal Luc Tuymans in mei 2013 in de traphal van het Schauspielhaus aan de Postplatz in Dresden twee monumentale muurschilderingen van Peaches en van Technicolor realiseren.  

Peaches en Technicolor ontstonden oorspronkelijk als schilderijen op doek en werden voor het eerst getoond in de Londense Zwirner galerie in de herfst van 2012, waar ook de ALLO suite te zien was. Beide onderwerpen zijn ontleend aan een reclamefilm uit 1913 waarvan de onscherpe beelden en zwakke kleursaturatie de kunstenaar intrigeerden.

  • Afmeting blad: 76.00 x 56.00 cm
    Afmeting motief:
  • Type: Zeefdruk
  • Oplage: 75 + XV + 15 AP + 5 PP
  • Noot: De exemplaren 1/75 tem 75/75 exclusief voorbehouden voor het Gesellschaft für Moderne Kunst in Dresden e.V. and Förderverein Staatsschauspiel Dresden. De exemplaren I/XV tem XV/XV voor de handel.
  • Beschikbaar: Ja
Meer informatie