Panamarenko | Adamski Schotel 2014

Panamarenko

Adamski Schotel - 2014 [cat. 155]

Jaar:2014
Techniek:Print
Afmetingen40.00 x 56.00 cm
Oplage:60
Uitgever:Graphic Matter ism Panamarenko Collectief - Antwerpen
Beschikbaar:Niet beschikbaar
Ik heb interesse in dit werk

Adamski Schotel

Zeefdruk op Dibond in 10 kleurgangen + vernislaag.
Uitgegeven in 2014 door Graphic Matter ism het Panamarenko Collectief.

Vanaf de jaren zeventig ontwerpt Panamarenko vliegende schotels en magnetische ruimteschepen. Hij bedenkt ook verschillende manieren om deze tuigen door de kosmos te laten vliegen. Om de werking van de magnetische velden en andere interplanetaire krachten beter te leren kennen, verdiept hij zich in de ufologie. De tekening voor deze vliegende schotel is genoemd naar George Adamski, die beweerde dat hij in november 1952 oog in oog heeft gestaan met twee buitenaardse ruimteschepen.
Hoewel Panamarenko weinig geloof hecht aan de woorden van Adamski, blijft hij wel gefascineerd door het idee om zelf een ruimteschip te ontwerpen. Hij besluit een toestel te bouwen dat aangedreven wordt door bolvormige magneetspoelen die ronddraaien in de schelpvormige jurk van de schotel. Daardoor ontstaat de nodige stroom waarmee de schotel zich van het aardse veld kan afduwen.
Na het bouwen van de Adamski Schotel zet Panamarenko zijn kosmische experimenten voort onder de noemers Reis naar de Sterren en Toymodel of Space.
De editie werd uitgegeven in samenwerking met het Panamarenko Kollektief.

Panamarenko

Panamarenko, artiestennaam van Henri Van Herwegen (Antwerpen, 5 februari 1940 - Brakel, 14 december 2019) was één van de voornaamste Belgische kunstenaars uit de tweede helft van de 20e eeuw.


Dit werk is helaas niet beschikbaar op dit moment. Laat het ons gerust weten en dan starten we geheel vrijblijvend een zoekopdracht.

Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.