Panamarenko | Magnetostatica (Project, Vliegende schotel) 1978

Panamarenko

Magnetostatica (Project, Vliegende schotel) - 1978 [cat. 24]

Jaar:1978
Afmetingen55.00 x 72.00 cm
Oplage:150 + XV AP
Uitgever:RUCA - Antwerpen
Beschikbaar:Niet beschikbaar
Ik heb interesse in dit werk

Magnetostatica (Project, Vliegende schotel)

Op het einde van de jaren zeventig houdt Panamarenko zich vooral bezig met de mogelijkheid van een magnetisch ruimteschip. "Echte ruimtevaart", aldus Panamarenko in Het relativistische interstellaire magnetische ruimteschip, "staat of valt met de rakettechniek, omdat dat het enige principe is dat in de ruimte functioneert. Naar mijn gevoel moet, om de ruimtevaart een nieuwe flinke duw te geven, gezocht worden in de richting van de reeds bestaande interplanetaire krachten van het universum. Een van de krachten lijkt mij uiterst interessant: de magnetische velden". (In: Panamarenko, Berlijn, Otterlo, Brussel, 1978, p. 8.)

Panamarenko

Panamarenko, artiestennaam van Henri Van Herwegen (Antwerpen, 5 februari 1940 - Brakel, 14 december 2019) was één van de voornaamste Belgische kunstenaars uit de tweede helft van de 20e eeuw.


Dit werk is helaas niet beschikbaar op dit moment. Laat het ons gerust weten en dan starten we geheel vrijblijvend een zoekopdracht.

Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.