high quality rolex replicas replica rolex replica rolex watches replica watches
Panamarenko | Pepto Bismo 1993

Panamarenko

Pepto Bismo - 1993

Jaar:1993
Afmetingen30.00 x 21.00 cm
Beschikbaar:Niet beschikbaar

Prijs: Op aanvraag

Ik heb interesse in dit werk

Pepto Bismo

In 1969 ontwerpt Panamarenko zijn eerste draagbare vliegapparaat, de Portable Air Transport. Het idee om zich door middel van een motor en een schroef in het luchtruim te verheffen, duikt halfweg de jaren tachtig opnieuw op in het project Rucksackflug, dat uit tal van vliegende rugzakken bestaat. Hetzelfde thema resulteert in 1994 in de Pepto Bismo, een performant en draagbaar vliegapparaat dat door de piloot op de rug wordt gedragen. De titel van het vliegapparaat is ontleend aan het Amerikaanse geneesmiddel Pepto Bismol. Door de laatste letter van de naam weg te laten, krijgt de nieuwe naam een beklijvend en tegelijk mythisch karakter.

De voortstuwing van de Pepto Bismo gebeurt niet door de luchtverplaatsing via een fan, zoals bij de rugzakken het geval is, maar door een reeks korte hefschroeven die aangedreven worden door kleine maar krachtige motoren. Het helikopterprincipe stelt de piloot in staat loodrecht op te stijgen terwijl de besturing volledig door de lichaamsbeweging gebeurt.

Dit is de originele tekening waarop de editie 'Toymodel of Space' gebaseerd is.

Panamarenko

Panamarenko, artiestennaam van Henri Van Herwegen (Antwerpen, 5 februari 1940 - Brakel, 14 december 2019) was één van de voornaamste Belgische kunstenaars uit de tweede helft van de 20e eeuw.