Panamarenko | V1 - Barada Jet 1997

Panamarenko

V1 - Barada Jet - 1997 [cat. 73]

Jaar:1997
Afmetingen70.00 x 44.00 cm
Oplage:75 + XV
Uitgever:Edition Staeck - Heidelberg
Beschikbaar:Te koop
Ik heb interesse in dit werk

V1 - Barada Jet

Voor het eerst getoond door Edition Staeck, Art Cologne, van 9 tot 16 november 1997.

Offsetprint in 2 delen: A: studie voor knikkebeen met opgekleefde afbeelding van Baradajet. B: studie voor knikkebeen met Aeromodeler opdruk.

Het vliegtuigje op de foto wordt aangedreven door een serpentijn-straalkachel die hier gecombineerd wordt met de oude, balsahouten romp van 'Sir George Cayley', een nooit voltooid vliegtuigje dat wordt afgebeeld op multiple nr. 9. Het bijzondere aan deze foto van Barada Jet is dat het vliegtuig nog lange vleugels heeft. Op het ogenblik dat deze foto werd gemaakt stond het vliegtuig nog maar tien minuten tentoongesteld op de kunstbeurs in Basel. Enkele tellen later vroeg Panamarenko aan de galeriehouder Isy Brachot of hij een handzaag had meegebracht en begon hij voor de ogen van de verbouwereerde galeriehouder, zonder meten, aan elke kant een stuk van de vleugel te zagen.
Op de achtergrond ziet u een studie voor 'Knikkebeen, een koppel mechanische vogelpoten om mee rond te wandelen in de woestijn.

Panamarenko

Panamarenko, artiestennaam van Henri Van Herwegen (Antwerpen, 5 februari 1940 - Brakel, 14 december 2019) was één van de voornaamste Belgische kunstenaars uit de tweede helft van de 20e eeuw.