FAQ


Hoe koopt u bij ons?
 
Als u interesse hebt in één van de aangeboden werken, stuur ons dan een e-mail via de contactknop onderaan het werk, of rechtstreeks via tout@artpartout.be. Wij contacteren u onmiddellijk via mail met meer gedetailleerde informatie en de exacte prijs.

Alle werken gemarkeerd met 'beschikbaar' zijn onmiddellijk beschikbaar uit onze eigen voorraad en kan u na afspraak komen bekijken in onze galerie in Antwerpen of komen wij vrijblijvend presenteren bij u thuis.

Voor een aantal andere werken, gemarkeerd met 'onder voorbehoud', hebben wij een overeenkomst met een verzamelaar of handelaar. In dat geval moeten we eerst een prijsovereenkomst hebben, alvorens u het werk kan komen bekijken.

Wij maken dit onderscheid omdat we weten dat het niet altijd duidelijk is op kunstsites waar het werk zich nu eigenlijk bevindt. Wij zijn daar zeer duidelijk in: u koopt de kunstwerken bij ons, zonder verdere tussenpersonen, tenzij we dit vermelden.

Voor meer informatie contacteert u ons best via tout@artpartout.be of bel ons op het nummer +32 475 661 259.

Uiteraard staan er ook een aantal werken op de site die we niet op voorraad hebben. Wenst u een dergelijk werk aan te kopen, kan u steeds een zoekopdracht via ons lanceren. U verbindt zich tot niets, en wij proberen het werk voor u te vinden.
 
Is een kunstwerk waar bijstaat 'niet beschikbaar' helemaal niet meer te verkrijgen?
 
Sommige grafische werken zijn op een zeer kleine oplage vervaardigd. Voor deze werken is het quasi onmogelijk deze nog voor u te vinden. Wij laten deze werken echter wel in ons overzicht staan ter informatie.
Voor andere werken, gemaakt op een grotere oplage, is het zeer waarschijnlijk dat we die voor u kunnen vinden. Indien u interesse hebt in een werk dat in ons overzicht 'onbeschikbaar' is, aarzel zeker niet om het ons te vragen. Het is best mogelijk dat we dit werk binnen afzienbare tijd terug in ons aanbod hebben en dan geniet u voorrang op mensen die hier nog niet naar gevraagd hebben.
 
Zijn de getoonde afbeeldingen gelijkend?
 
Wij besteden heel veel aandacht aan de reproductie van de aangeboden kunstwerken. De opnames zijn gemaakt in onze eigen professionele fotostudio. Houdt u er echter wel rekening mee dat ook de instellingen van uw eigen computer en scherm bepalend zijn voor hoe u de werken thuis te zien krijgt.
 
Zijn de aangeboden kunstwerken ingelijst?
 
Wanneer niets anders vermeld is, spreken we over een niet-ingelijst kunstwerk.
Indien gewenst kunnen wij het werk voor u professioneel laten inlijsten. We geven u hiervoor vooraf een gedetailleerde prijs door.
We werken hiervoor al jarenlang samen met top-kwaliteit inlijsters die weten dat de lat hoog ligt bij Art Partout.
 
Kan ik de kunstwerken eerst bekijken vooraleer te beslissen?
 
U kan de werken vrijblijvend vooraf bekijken. Dit kan steeds na afspraak of tijdens de openingsuren van de galerie: elke vrijdag, zaterdag en zondag van 13 tot 18u.
 
Kan ik mijn grafisch werk via deze site verkopen?
 
Indien u een kunstwerk bezit en wij oordelen dat dit in ons aanbod past en zich in uitstekende staat bevindt, kan u dit werk via onze site te koop aanbieden. We stellen een bruikleenovereenkomst op voor een bepaalde periode en bij verkoop betaalt u een vooraf overeengekomen commissie aan ons.
 
Zijn de kunstwerken gesigneerd en genummerd?
 
Alle kunstwerken zijn met de hand gesigneerd door de kunstenaar.
Mocht dat in uitzonderlijke gevallen niet zo zijn, dan wordt dat uitdrukkelijk vermeld in de beschrijving.
Werken in oplage vervaardigd, zijn meestal ook genummerd. De nummers van het beschikbare werk kunnen echter afwijken van die op de afbeelding, aangezien we niet van elk exemplaar een foto maken.
 
Zijn de voorgestelde kunstwerken in perfecte toestand?
 
De kunstwerken die wij aanbieden zijn steeds in perfecte staat, tenzij dat anders vermeld is.
 
Zijn bij ingelijste kunstwerken de inlijstingen nieuw?
 
Ingelijste kunstwerken zijn in principe 'conserverend' ingelijst in een nieuwe, bijpassende lijst en voorzien van een zuurvrij passe-partout. Bij sommige werken, bijvoorbeeld werken die we in consignatie verkopen of oudere werken, kan het zijn dat er een oudere lijst rond zit. Als dat zo is, dan vermelden we dat uitdrukkelijk.
 
Hoeveel bedragen de verzendingskosten?
 
Voor elk kunstwerk zoeken wij de voordeligste en veiligste methode van verzending uit. Deze wordt u op aanvraag via e-mail vooraf meegedeeld. Uiteraard kan u het werk ook bij ons komen afhalen na afspraak, meteen meenemen na bezichtiging of kiezen voor een persoonlijke bezorging bij u thuis.
 
Kan ik fotos ontvangen in hoge resolutie?
 
Op aanvraag kan u van ons ook beelden krijgen in een hogere resolutie zodat u het werk in detail kan bekijken.
 
Wat betekenen de letters 'HC' op een grafisch werk?
 
HC is de afkorting van ‘Hors Commerce’.
Het betreft exemplaren die dus eigenlijk niet voor de handel bestemd zijn, maar er uiteindelijk toch in verzeild raken. Ook voor deze exemplaren geldt dat ze zouden moeten genummerd zijn om de totale oplagenummering transparant te houden voor de kunstliefhebber, maar vermits de hc’s toch niet voor de handel bestemd zijn, wordt hier doorgaans weinig rekening mee gehouden.
Al deze exemplaren, of het nu om EA, AP of HC gaat, zijn in principe niet beter of niet slechter dan de exemplaren van de reguliere oplage.
 
Wat betekenen de letters 'EA' of 'AP' op een grafisch werk?
 
De afkortingen 'EA' (Epreuve d’Artiste) in het Frans of 'AP' (Artist Proof) in het Engels worden gebruikt om de exemplaren aan te duiden die bovenop de geplande oplage gedrukt worden. Normaal gesproken zouden deze exemplaren ook genummerd moeten zijn, meestal met Romeinse cijfers, maar dat gebeurt lang niet altijd. Afgezien hiervan, verschillen ze in geen enkel opzicht van de andere exemplaren. In principe zijn ze voor de kunstenaar of drukker zélf bestemd en vormen ze vaak een deel van zijn honorarium. Hij kan ze uiteraard ook in de handel brengen.
Sommige verzamelaars hechten meer (emotionele) waarde aan de EA en AP omdat men ervan uitgaat dat ze uit de handen van de meester zelf komen.
De deontologische regel is uiteraard wel dat het aantal AP of EA slechts een klein percentage van de reguliere oplage mag uitmaken. In de Catalogue Raissonné zijn de exacte aantallen van de editie, inclusief EA, HC en of AP steeds gedocumenteerd.