FAQ

Hoe koopt u bij ons?
 
Hebt u interesse in één van de aangeboden werken, dan stuurt u ons via de contactknop onderaan het werk, of rechtstreeks via mail@tuymans-prints.com, een email, en wij contacteren u onmiddellijk met gedetailleerde prijs en leveringsinformatie.
 
Alle werken gemarkeerd met 'beschikbaar' zijn onmiddellijk beschikbaar uit onze eigen voorraad en kan u na afspraak komen bekijken in onze galerie in Antwerpen of komen wij vrijblijvend presenteren bij u thuis.
 
Voor een aantal andere werken, gemarkeerd met 'onder voorbehoud', hebben wij een overeenkomst met een verzamelaar of handelaar. In dat geval moeten we eerst een prijsovereenkomst hebben, alvorens u het werk kan komen bekijken.
 
Wij maken dit onderscheid omdat we weten dat het niet altijd duidelijk is op kunstsites waar het werk zich nu eigenlijk bevindt.  Wij zijn daar zeer duidelijk in: u koopt de kunstwerken bij ons, zonder verdere tussenpersonen, tenzij we dit uitdrukkelijk vermelden.
 
Voor meer informatie contacteert u ons best via mail@tuymans-prints.com of bel ons +32 (0)475 661 259 (Gert) en +32 (0)486 645 305 (Bart).
 
Uiteraard zijn er ook een aantal werken die we niet op voorraad of waar we geen optie op hebben. Wenst u een dergelijk werk aan te kopen, kan u steeds een zoekopdracht via ons lanceren.  U verbindt zich tot niets, en wij proberen het werk voor u te vinden.
 
Is een kunstwerk waar bijstaat 'niet beschikbaar' helemaal niet meer te verkrijgen?
 
Sommige grafische werken zijn op een zeer kleine oplage vervaardigd. Voor deze werken is het quasi onmogelijk deze nog voor u te vinden. Wij laten deze werken echter wel in ons overzicht staan ter informatie.
Voor andere werken, gemaakt op een grotere oplage, is het zeer waarschijnlijk dat we die voor u kunnen vinden. Indien u interesse hebt in een werk dat in ons overzicht 'onbeschikbaar' is, aarzel zeker niet om het ons te vragen. Het is best mogelijk dat we dit werk binnen afzienbare tijd terug in ons aanbod hebben en dan geniet u voorrang op mensen die hier nog niet naar gevraagd hebben.
 
Zijn de getoonde afbeeldingen gelijkend?
 
Wij besteden heel veel aandacht aan de reproductie van de aangeboden kunstwerken. De opnames zijn gemaakt in onze eigen professionele fotostudio. Houdt u er echter wel rekening mee dat ook de instellingen van uw eigen computer en scherm bepalend zijn voor hoe u de werken thuis te zien krijgt.
 
Zijn de aangeboden kunstwerken ingelijst?
 
Wanneer niets anders vermeld is, spreken we over een niet-ingelijst kunstwerk.
Indien gewenst kunnen wij het werk uiteraard voor u professioneel laten inlijsten.
 
Kan ik de kunstwerken eerst bekijken vooraleer te beslissen?
 
U kan de werken vrijblijvend vooraf bekijken. Dit kan enkel na afspraak.
Ook als u de kunstwerken laat opsturen kan u ze rustig bekijken. Indien u niet volledig tevreden bent, hebt u 8 dagen de tijd om ze onbeschadigd terug te zenden in hun oorspronkelijke verpakking. Het volledige bedrag behalve verzendingskosten wordt u terugbetaald.
 
Kan ik mijn grafisch werk via deze site verkopen?
 
Indien u een kunstwerk bezit en wij oordelen dat dit zich in uitstekende staat bevindt, kan u dit werk via deze site te koop aanbieden. U betaalt dan een bescheiden vergoeding om het kunstwerk gedurende een bepaalde periode op onze site aan te bieden en bij de verkoop betaalt u een vooraf overeen gekomen commissie aan ons.
 
Zijn de kunstwerken gesigneerd en genummerd?
 
Alle kunstwerken zijn met de hand gesigneerd door de kunstenaar.
Mocht dat in uitzonderlijke gevallen niet zo zijn, dan wordt dat uitdrukkelijk vermeld in de beschrijving.
Werken in oplage vervaardigd, zijn meestal ook genummerd. De nummers van het beschikbare werk kunnen echter afwijken van die op de afbeelding aangezien we niet van elk exemplaar een foto maken.
 
Zijn de voorgestelde kunstwerken in perfecte toestand?
 
De kunstwerken die wij aanbieden zijn steeds in perfecte, nooit ingelijste staat, tenzij dat anders vermeld is.
 
Zijn bij ingelijste kunstwerken de inlijstingen nieuw?
 
Ingelijste kunstwerken zijn in principe 'conserverend' ingelijst in een nieuwe, bijpassende lijst en voorzien van een zuurvrij passe-partout. Bij sommige werken, bijvoorbeeld werken die we in consignatie verkopen of oudere werken, kan het zijn dat er een oudere lijst rond zit. Als dat zo is, dan vermelden we dat uitdrukkelijk.
 
Hoeveel bedragen de verzendingskosten?
 
Voor elk kunstwerk zoeken wij de voordeligste en veiligste methode van verzending uit. Deze wordt u op aanvraag via e-mail meegedeeld. Uiteraard kan u het werk ook bij ons komen afhalen na afspraak of meteen meenemen na bezichtiging.
 
Kan ik fotos ontvangen in hoge resolutie?
 
Op aanvraag kan u van ons ook beelden krijgen in een hogere resolutie zodat u het werk in detail kan bekijken.
 
Wat betekenen de letters 'HC' op een grafisch werk?
 
HC is de afkorting van ‘Hors Commerce’.
Het betreft exemplaren die dus eigenlijk niet voor de handel bestemd zijn, maar er uiteindelijk toch in verzeild raken. Ook voor deze exemplaren geldt dat ze zouden moeten genummerd zijn om de totale oplagenummering transparant te houden voor de kunstliefhebber, maar vermits de hc’s toch niet voor de handel bestemd zijn, wordt hier doorgaans weinig rekening mee gehouden.
Al deze exemplaren, of het nu om EA, AP of HC gaat, zijn in principe niet beter of niet slechter dan de exemplaren van de reguliere oplage.
 
Wat betekenen de letters 'EA' of 'AP' op een grafisch werk?
 
De afkorting EA (épreuve d’artiste) in het Frans of AP (artist proof) in het Engels wordt gebruikt om de exemplaren aan te duiden die bovenop de geplande oplage gedrukt worden. Normaal gesproken zouden deze exemplaren ook genummerd moeten zijn, meestal met Romeinse cijfers, maar dat gebeurt lang niet altijd. Afgezien hiervan, verschillen ze in geen enkel opzicht van de andere exemplaren. In principe zijn ze voor de kunstenaar zélf bestemd en vormen ze vaak een deel van zijn honorarium. Hij kan ze uiteraard ook in de handel brengen.
Sommige verzamelaars hechten meer (emotionele) waarde aan de EA en AP omdat men ervan uitgaat dat ze uit de handen van de meester zelf komen.
De deontologische regel is uiteraard wel dat het aantal AP of EA slechts een klein percentage van de reguliere oplage mag uitmaken.