Over ons

Art Partout ontstaat in 2007 uit de gemeenschappelijke interesse van 2 verzamelaars van het grafisch werk van Luc Tuymans: Bart Van Acker en Gert Junes. 

In eerste instantie bestaat Art Partout uitsluitend on line, maar na een aantal succesvolle pop-up tentoonstellingen evolueert het initiatief in een 'echte' galerie in Antwerpen in de Kloosterstraat. Eind 2017 verhuist Art Partout naar het Antwerpse Eilandje aan de kade van het Willemdok. Daar beschikken we over een representatieve ruimte waar we regelmatig nieuw grafisch werk en multiples van toonaangevende kunstenaars uit binnen- en buitenland brengen.

Art Partout is zich door de jaren heen steeds bijven focussen op het grafisch werk en de edities van Luc Tuymans en beschikt dan ook over een zeer uitgebreid aanbod. "Aangezien er al heel veel werken door onze handen zijn gegaan, durven we ons specialisten noemen op dit gebied."

Omdat we presentatie en conservatie van grafisch werk zeer belangrijk vinden, zijn al onze inlijstingen van topkwaliteit: de werken zijn steeds niet destructief op zuurvrij karton gemonteerd en er wordt altijd anti-reflecterend glas gemonteerd. 

 foto: Wim Van Eesbeek

 

Veel van de teksten op de site in verband met het werk van Luc Tuymans zijn overgenomen uit de Catalogue Raissonné van het grafisch werk van Luc Tuymans, geschreven door Manfred Sellink en uitgegeven door Graphic Matter / Ludion. Credits komen aan de auteur en uitgever toe.