Over ons

Art Partout is in 2007 ontstaan uit de gemeenschappelijke interesse van twee verzamelaars voor het grafisch werk van Luc Tuymans. Aanvankelijk bestond Art Partout uitsluitend online, maar na een aantal succesvolle pop-up expo's evolueerde het initiatief naar een galerieruimte in de Kloosterstraat in het centrum van Antwerpen. Eind 2017 verhuisde Art Partout naar het Antwerpse “Eilandje” aan het Willemdok met een 'white cube' ruimte waarin alle geëxposeerde werken ten allen tijde van buitenaf zichtbaar zijn.

Naast nieuw grafisch werk en multiples van toonaangevende kunstenaars uit binnen- en buitenland, brengen we ook regelmatig origineel werk van ontluikende kunstenaars.

Art Partout behoudt de focus op het grafisch werk en de edities van Luc Tuymans, waarmee we dankzij een constant op peil gehouden kwaliteitsaanbod ons na meer dan 10 jaar gerust experts mogen noemen, maar we maken ook bewust de combinatie met origineel werk van kunstenaars die aan het begin van hun carriëre staan. 

Deze propositie betekent voor een breed spectrum verzamelaars een laagdrempelig maar interessant aanbod.

Omdat we presentatie en conservatie van grafisch werk zeer belangrijk vinden, zijn al onze inlijstingen van topkwaliteit: de werken zijn steeds niet destructief op zuurvrij karton gemonteerd en er wordt altijd anti-reflecterend glas gemonteerd. 

 foto: Wim Van Eesbeek

 

Veel van de teksten op de site in verband met het werk van Luc Tuymans zijn overgenomen uit de Catalogue Raissonné van het grafisch werk van Luc Tuymans, geschreven door Manfred Sellink en uitgegeven door Graphic Matter / Ludion. Credits komen aan de auteur en uitgever toe.