25 Fluxus Verhalen

22-02-2022

25 FLUXUS VERHALEN door Harry Ruhé

Finissageweekend: zaterdag 26 en zondag 27 maart van 13 tot 18u. Welkom!

met werk van bekende Fluxus protagonisten zoals George Brecht, Stanley Brouwn, Philip Corner, Ken Friedman, George Maciunas, Yoko Ono, Willem de Ridder, Dieter Roth, Wim T. Schippers, Paul Sharits, Daniel Spoerri, Ben Vautier en anderen.
Aangevuld met werk van hedendaagse kunstenaars die werk maken in de geest van Fluxus of daar aansluiting bij vinden: 
Julien Berthier (FR), Geoffrey de Beer (BE), Willem de Haan (NL), David Horvitz (US), Idris Sevenans (BE) en Floor Vanden Berghe (BE). .

'Harry Ruhé (°1947) is galeriehouder, publicist en verzamelaar van edities. Als oprichter en bezieler van A, zijn galerie, organiseerde hij vanaf 1976 tentoonstellingen en performances van kunstenaars als Lawrence Weiner, Al Hansen, Ben Vautier, Reiner Ruthenbeck, Yoko Ono, Günter Brus en vele anderen. Ook ging hij, in samenwerking met George Maciunas, algauw Fluxus-edities tentoonstellen en verkopen. In 1981 zette hij met Peter van Beveren een Fluxus-festival op in de AKI in Enschede. In 2003 nodigde Sjarel Ex hem uit dit samen met Willem de Ridder nog eens te doen in de binnenstad van Utrecht. In 1997 organiseerde hij voor het Centraal Museum in Utrecht een overzichtstentoonstelling van het werk van Wim T. Schippers. Daarbij verscheen de door Ruhé samengestelde catalogus: Het Beste van Wim T. Schippers. In 2011 zette hij met Jeannette Dekeukeleire de CultClub op, met een thema-avond op elke laatste vrijdag van de maand. Al zijn bezigheden gaan gepaard met bijzondere publicaties. Zijn teksten zijn heerlijk om te lezen: ter zake en grappig.' 
Hans Theys over Harry Ruhé in 'Het is fijn een witte man te zijn. Gesprek met Harry Ruhé.', HART 220

(Foto: Wim Van Eesbeek)

← Terug naar overzicht