Dorstlesser van Panamarenko

04-08-2018

In 2002 produceerde Coca-Cola Belgium een gelimiteerde editie van blikjes Coca-Cola Light, gedecoreerd door 4 Belgische artiesten. Elke versie werd geproduceerd op slechts 125.000 exemplaren met als bedoeling een collectors item te worden. Deze blikjes waren niet te koop, maar werden her en der in België gratis verdeeld (en meestal geopend voor je het aangeboden kreeg).

Naast Wim Delvoye, Jacques Charlier en Patrick Corillon was Panamarenko één van de uitverkoren artiesten. Hij plaatste het verhaal van zijn geboortehuis op het blikje: In de jaren '30, toen het in Wilrijk nog een modderpoel was, bouwden zijn ouders het allereerste huis in de Koornbloemstraat. Ze boorden er naar grondwater en kwamen uit op de 'Wilrijkse bel'. In de jaren '40, op zoek naar bronwater, bouwde Coca-Cola aan de Boomsesteenweg de Antwerpse bottelarij, die actief zou blijven tot eind jaren '80.

Wist je dat Panamarenko een zelfverklaard connaisseur is van Coca-Cola?  Hij kan proeven waar en met welk bronwater het gebrouwen is!  Bewijs wordt geleverd door Jacques Charlier op YouTube.

← Terug naar overzicht