Les Deux Garçons - 'Le connu dans l'inconnu'

23-11-2022

Voor de derde keer stellen Les Deux Garçons tentoon bij Art Partout. De nieuwe tentoonstelling kreeg de titel "Le connu dans l'inconnu".

De tentoonstelling opent op zaterdag 3 december om 14u (tot 20u). Zondag 4 december is er een Meet & Greet voorzien met het kunstenaarsduo (13-18u).

De tentoonstelling "Le connu dans l'inconnu" verwijst expliciet naar de periode dat iedereen nog in de greep was van de Coronapandemie.

We zochten naar vertrouwdheid in een plots onzeker geworden wereld. Iedereen had behoefte aan aanrakingen. Daarom zijn de beelden vaak rond, als een stevige omhelzing in al haar kwetsbaarheid. Soms staan de subjecten in bijna onmogelijke houdingen, verwijzend naar de soms absurde situaties waarin we tijdens de pandemie terecht kwamen.

De antieke marmeren sokkels onder de beelden verwijzen in het post-coronatijdperk naar onze collectieve hernieuwde honger om te reizen, nieuwe herinneringen te maken en opnieuw souvenirs mee naar huis te nemen. 
Ruim 200 jaar geleden maakten jonge edellieden na hun studies vaak een 'Grand Tour' langs de belangrijkste culturele steden van Europa als Parijs, Firenze, Rome en Napels en brachten dan souvenirs mee.
Les Deux Garçons maakte in coronatijd een eigen 'Grand Tour' langs bekende antiquairs en veilinghuizen en zocht naar dit soort luxe souvenirs, maar gebruikten voor hun nieuwe beelden enkel de sokkels.

De werken van Les Deux Garçons geven uiting aan de behoefte aan een omhelzing of knuffel en het verlangen naar reizen. De angst voor het onbekende overwinnen en reizen om de wereld te ontdekken in de hoop een nieuwe, betere toekomst te vinden. Daarnaast komen ook thema’s als devotie, vergiffenis en geloof steeds terug.

De tentoonstelling loopt van 3 december 2022 t/m zondag 8 januari 2023.
Elke vr, za en zo telkens van 13 tot 18u. Of op afspraak.

 

← Terug naar overzicht