Ben Vautier   °1935 2024   (FR)

Ben Vautier (geboren op 18 juli 1935 in Napels, Italië, overleden in Nice, 2024) was een Franse kunstenaar van Zwitserse origine, bekend om zijn provocerende en vaak humoristische werken. Hij is een belangrijke figuur in de Fluxus-beweging, een internationale en interdisciplinaire gemeenschap van kunstenaars uit de jaren 1960. Vautier staat vooral bekend om zijn "écriture" (schrijfkunst) waarbij hij korte, krachtige teksten op verschillende oppervlakken schrijft, vaak met een filosofische of ironische inslag. Zijn werk daagt conventionele opvattingen over kunst uit en nodigt kijkers uit om na te denken over de aard van kunst en het leven. Vautier woonde en werkte in Nice, Frankrijk, waar hij ook zijn iconische winkel "Ben Doute de Tout" (Ben Twijfelt aan Alles) uitbaatte.


Heeft u een kunstwerk van Ben Vautier dat u wenst te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.

Bent u op zoek naar een specifiek werk van Ben Vautier. Vraag gerust aan ons of we het voor u kunnen vinden bij één van onze vele contacten.