Boy & Erik Stappaerts   °1969   (BE)

Boy & Erik Stappaerts studeerde aan het St.-Lucasinstituut in Brussel en vervolgde zijn opleiding aan de Rijksacademie in Amsterdam. Zijn werk, dat zich bevindt op de grens tussen beeldhouwkunst en design, biedt een antwoord op onze al te 'grijze' wereld. Glanzend gelakte objecten in vrolijke kleurpaletten wijzen de weg. Van waar deze dubbele naam? Eén persoon, twee rollen; Boy staat in voor het artistieke concept, Erik zorgt voor het productionele aspect hiervan.

"Boy & Erik Stappaerts (BES) maakt Conflict en Polarisation Paintings zonder de klassieke handeling van het schilderen. Een schilder hoeft al lang geen gebruik meer te maken van een doek, olie- of acrylverf, schilderspalet en al zeker niet van een penseel. Waarom kan een schilder niet iemand zijn die zich bewust wil worden van het maximale potentieel van kleuren die toch het beste zichzelf kunnen ‘schilderen’? De schilder vertolkt dan de rol van ‘kleurontwikkelaar’, diegene die kleur - of het nu een digitale creatie op de computer betreft of toch nog een materieel mengsel van kleurstoffen - helpt om haar optimale ‘volheid’ het best te benaderen. Kleuren in de meest optimale verzadiging krijgen in BES’ Conflictpaintings de kans om relaties met elkaar aan te gaan in georkestreerde horizontale kleurvlakken en -groepen." - Adriaan Gonnissen

LEES HIER VERDER >

Boy & Erik Stappaerts stelde tentoon bij Art Partout van 8 maart t/m 22 april 2018.

     

 

 


Heeft u een kunstwerk van Boy & Erik Stappaerts dat u wenst te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.

Bent u op zoek naar een specifiek werk van Boy & Erik Stappaerts. Vraag gerust aan ons of we het voor u kunnen vinden bij één van onze vele contacten.