David Spiller   °1942 2018   (UK)

David Spiller is een hedendaags Brits schilder die het meest bekend is voor zijn grafische, vlakke afbeeldingen van cartoon karakters. “I really want to make paintings that put some magic on the wall,” zegt hij. “Some of them are straightforward things. Some are wild things. But underneath, it says I love you.” 

In zijn werk brengt Spiller een combinatie van Pop Art invloeden met meer schilderkunstige Art Brut technieken van artiesten zoals Jean Dubuffet. De schilderijen van Spiller geven de indruk dat er over gedroedeld werd of dat ze herbruikt zijn. De gezichten van de hoofdfiguren zoals Donald Duck of Mickey Mouse zijn doorgaans overschreven met kinderlijke geschriften en krabbels.

Spiller is vooral ook bekend om zijn grote zeefdrukken in soms meer dan 24 kleuren. Ook daar zijn de overbekende cartoonpersonnages alomtegenwoordig.

Geboren in 1942 in Kent, Engeland, heeft hij gestudeerd aan de Slade School of Art in Londen. Zijn werk is opgenomen in belangrijke private en publieke collecties over heel de wereld. Spiller verdeelde zijn leven tussen Berlijn en New York. Hij overleed in 2018.


Heeft u een kunstwerk van David Spiller dat u wenst te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.

Bent u op zoek naar een specifiek werk van David Spiller. Vraag gerust aan ons of we het voor u kunnen vinden bij één van onze vele contacten.