Michaël Borremans   °1963   (BE)

Michaël Borremans werd geboren in 1963. Hij is het voorlaatste kind van vijf, hij heeft drie broers en een zus. Zijn ouders waren hardwerkend en katholiek. Zijn vader was apotheker en ballonvaarder. Zijn moeder dreef een bloemenzaak en schilderde bloemen. Zijn grootvader van moederskant was oorspronkelijk bakker, maar werd nadien fotograaf. Hij bracht de jongen de geheimen van de fotografie bij. Hij was ook diegene die Borremans op jonge leeftijd voorstelde aan een kunstschilder uit de streek. Borremans studeerde aan de kunsthumaniora en de hogeschool Sint-Lucas in Gent. Aan de hogeschool studeerde hij grafiek. Later werkte hij tien jaar lang voltijds als leraar aan het Gentse Stedelijk Secundair Kunstinstituut tot hij rond zijn zesendertigste besloot te trachten van zijn artistiek werk te leven. 
 
In 1996 had hij een eerste solotentoonstelling in het Gentse Croxhapox. In 2000 vond zijn doorbraak plaats, met een tentoonstelling in de Vereniging van het Stedelijk Museum voor Actuele Kunst in Gent. Borremans begon zijn artistieke loopbaan als tekenaar. 
(bron: Hans Theys voor OKV, 2014)
 
De Britse krant The Guardian omschreef Michaël Borremans niet zo lang geleden als een van de meest inspirerende levende kunstschilders. 'Het enige wat nog raadselachtiger is dan zijn schilderijen, is waarom hij niet nog bekender is.' Zijn werk 'Girl with Duck' ging in 2015 bij Sotheby's voor 2,7 miljoen euro onder de hamer, wat van hem in een klap de duurste nog levende Belgische schilder maakte.
(bron: De Tijd, 2018)
 
Ondanks zijn opleiding als graficus maakt Borremans zelden grafisch werk.
 
 
 


Heeft u een kunstwerk van Michaël Borremans dat u wenst te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.

Bent u op zoek naar een specifiek werk van Michaël Borremans. Vraag gerust aan ons of we het voor u kunnen vinden bij één van onze vele contacten.