Werner de Vos   °1957   (BE)

"Deze zachtaardige kunstenaar lokt collages, assemblages, constellaties, installaties en sculpturale voorstellen in een onzeker, tastend bestaan dat ons aan minimale, geometrisch-abstracte kunst zou doen denken als het niet de onwennige sporen droeg van schijnbaar achteloos aangewende, alledaagse voorwerpen die onze neus in de onwillige aard van een beduimelde werkelijkheid wrijven." (Hans Theys, kunstenfestival Aardenburg)

Werner de Vos had begin jaren negentig een galerie, 'salon SI & LA', gehuisvest in het pand aan de Gerlachekaai in Antwerpen waar Avant-Garde pionier Jozef Peeters jaren gewoond heeft. HIer was hij jaren actief als kunstenaar die een podium bood aan collega kunstenaars. Veel ondertussen bekende namen passerden daar de revue. Later heropende hij 'kunstsalon SI & LA' op het Sint Jansplein nummer 16. Anno 2022 werkt hij vanuit de luwte van zijn atelier in Antwerpen aan tal van nieuwe werken.

Werner de Vos is ook sterk in het zelf uitgeven van Artist Editions met een humoristische inslag.

 


Heeft u een kunstwerk van Werner de Vos dat u wenst te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.

Bent u op zoek naar een specifiek werk van Werner de Vos. Vraag gerust aan ons of we het voor u kunnen vinden bij één van onze vele contacten.