Idris Sevenans - Iets dat al gedaan is in de jaren zestig

18-02-2021

Idris Sevenans (Antwerpen, 1991) maakt sculpturen, films, tentoonstellingen, ongewenste reclame en boeken (onder meer 'Stoppen met Lezen' en ‘De Computer’, over Marcel van Maele), drijft een winkel van merkwaardige producten (het onrealistisch initiatief Troebel Neyntje) en richtte een eigen school op: AARS (Antwerp Artist Run School).

De twintigste-eeuwse filosoof Hans Theys (Bangladesh, 1936) omschreef de alomtegenwoordige duizendpoot Sevenans als ‘een feilloze bullshit-detector’ en ook als ‘iets dat al gedaan is in de jaren zestig, maar dan frisser’. Theys is zelf blijven steken in de jaren zestig, dus hij kan het weten.

Levend in een wereld waarin we onophoudelijk worden bestookt met betuttelende voorschriften, lelijke beelden en potsierlijke prietpraat die ons moet aanzetten tot het consumeren van zinloze, nutteloze, smakeloze, kleurloze en ambetante dingen die we niet van node hebben, in die wereld dus, begroeten we met vreugde de aikido-achtige wijze waarop Sevenans deze onuitroeibare onzin met een spiraalvormige beweging vloert.
Carla Van Campenhout, 5 februari 2020

Expo 'Iets dat al gedaan is in de jaren zestig'
van zaterdag 27 februari t/m zondag 21 maart 2021.
Open elke zaterdag en zondag van 13:00 tot 18:00 of op afspraak.

Finissage zondag 21 maart 2021 (13-18u)

Bekijk hier het overzicht van de tentoongestelde werken.

 

← Terug naar overzicht