Idris Sevenans   °1991   (BE)

Iets dat al gedaan is in de jaren zestig

Over Idris Sevenans

Idris Sevenans (Antwerpen, 1991) maakt sculpturen, films, tentoonstellingen, ongewenste reclame en boeken (onder meer 'Stoppen met Lezen' en ‘De Computer’, over Marcel van Maele), drijft een winkel van merkwaardige producten (het onrealistisch initiatief Troebel Neyntje) en richtte een eigen school op: AARS (Antwerp Artist Run School).

De twintigste-eeuwse filosoof Hans Theys (Bangladesh, 1936) omschreef de alomtegenwoordige duizendpoot Sevenans als ‘een feilloze bullshit-detector’ en ook als ‘iets dat al gedaan is in de jaren zestig, maar dan frisser’. Theys is zelf blijven steken in de jaren zestig, dus hij kan het weten.

Levend in een wereld waarin we onophoudelijk worden bestookt met betuttelende voorschriften, lelijke beelden en potsierlijke prietpraat die ons moet aanzetten tot het consumeren van zinloze, nutteloze, smakeloze, kleurloze en ambetante dingen die we niet van node hebben, in die wereld dus, begroeten we met vreugde de aikido-achtige wijze waarop Sevenans deze onuitroeibare onzin met een spiraalvormige beweging vloert.

Carla Van Campenhout, 5 februari 2020

Opening op 7 mei 2022 van 'The Floating Archive'. Expo t/m 29 mei 2022.

 


Heeft u een kunstwerk van Idris Sevenans dat u wenst te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.

Bent u op zoek naar een specifiek werk van Idris Sevenans. Vraag gerust aan ons of we het voor u kunnen vinden bij één van onze vele contacten.