Camiel Van Breedam   °1936   (BE)

Er is een grote verscheidenheid in zijn werken: assembages, collages, reliëfs, objecten, beelden, constructies en environments.

Ook in de materiaalkeuze is die verscheidenheid/veelvuldigheid te merken: hout, papier en metalen zijn de basismaterialen. Maar het zijn materialen die ooit al gebruikt zijn, die gediend hebben (restanten, overschotten, afval) en daardoor een patina hebben gekregen, al "een leven achter de rug hebben".

Daarenboven zijn ook de onderwerpen én de inspiratiebronnen zeer uiteenlopend: het loodgietersatelier van vader, de Rupelstreek en zijn steenbakkerijen, de zee, de natuur, de Indiaan, de jaren 1920-1930, de Russische avant-garde, Bauhaus, etnische kunst, de New Orleans muziek en geprefereerde kunstenaars zoals o.m. Paul Klee, Chaïm Soutine, Joseph Cornell, Oskar Schlemmer, Georges Vantongerloo. Tot slot: dromen, nachtmerries en ROOD.

Zijn sociaal engagement vormt de rode draad en het bindend element.Heel de zomer van 2022 loopt bij Art Partout de tentoonstelling getiteld 'Groeten aan...'
We tonen een combinatie van werken uit het hele oeuvre van Camiel Van Breedam in combinatie met stukken uit de privé collectie van de kunstenaar.

Open elke do, vr en za van 13 tot 18u of op afspraak.

Ook in de Nottebohmzaal van de Erfgoedbibliotheek Hendrik Conscience loopt een tentoonstelling van Camiel Van Breedam. Daar toont hij een dertigtal boekcollages. Deze tentoonstelling is enkel te bezoeken in groep op woensdagen. U kan zich hiervoor inschrijven via Art Partout via DEZE LINK.