Camiel Van Breedam   °1936   (BE)

Er is een grote verscheidenheid in zijn werken: assembages, collages, reliëfs, objecten, beelden, constructies en environments.

Ook in de materiaalkeuze is die verscheidenheid/veelvuldigheid te merken: hout, papier en metalen zijn de basismaterialen. Maar het zijn materialen die ooit al gebruikt zijn, die gediend hebben (restanten, overschotten, afval) en daardoor een patina hebben gekregen, al "een leven achter de rug hebben".

Daarenboven zijn ook de onderwerpen én de inspiratiebronnen zeer uiteenlopend: het loodgietersatelier van vader, de Rupelstreek en zijn steenbakkerijen, de zee, de natuur, de Indiaan, de jaren 1920-1930, de Russische avant-garde, Bauhaus, etnische kunst, de New Orleans muziek en geprefereerde kunstenaars zoals o.m. Paul Klee, Chaïm Soutine, Joseph Cornell, Oskar Schlemmer, Georges Vantongerloo. Tot slot: dromen, nachtmerries en ROOD.

Zijn sociaal engagement vormt de rode draad en het bindend element.

Tijdens de zomer van 2022 liep bij Art Partout de tentoonstelling getiteld 'Groeten aan...'
We toonden een combinatie van werken uit het hele oeuvre van Camiel Van Breedam in combinatie met werken van andere kunstenaars uit zijn privé-collectie.

Van 16 maart tot 7 april loopt er bij Art Partout een nieuwe expo van de kunstenaar getiteld 'Torens, Trappen en Treden...'.

Kijk ook op de website van Camiel Van Breedam.