Guillaume Bijl   °1946   (BE)

Bijl is als kunstenaar een autodidact. Hij volgde een theateropleiding en was achtereenvolgens werkzaam als decorbouwer en schilder. Vanaf de tweede helft van de jaren zeventig ging hij ruimtelijke objecten maken en zocht hij alternatieven voor de conceptuele kunst. In expositieruimtes voor beeldende kunst bouwde hij imitaties van alledaagse interieurs zoals een autorijschool, een matrassenhandel en een veilinghuis. Hij werkt binnen vier thematische hoofdgroepen: Installations, Compositions, Sorry Works en Cultural Tourism.

Bijl nam in 1988 deel aan de Biënnale van Venetië. In 1992 werd hij met zijn documenta-wassenbeeldenmuseum uitgenodigd voor deelname aan documenta IX in Kassel. Hij was van 2001 tot 2011 hoogleraar beeldhouwkunst aan de Kunstakademie Münster in Münster, als opvolger van Joachim Bandau. Hij nam deel aan de manifestatie Skulptur Projekte 2007 in Münster.

De kunstenaar woont en werkt in Antwerpen.

Eind 2020 boog een werkgroep binnen de Academie van Schone kunsten van Antwerpen zich over zijn grafisch werk en multiples. Dit resulteerde in een catalogue raisonné, een tentoonstelling en een nieuwe editie.

 


Heeft u een kunstwerk van Guillaume Bijl dat u wenst te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.

Bent u op zoek naar een specifiek werk van Guillaume Bijl. Vraag gerust aan ons of we het voor u kunnen vinden bij één van onze vele contacten.