Hans Op de Beeck   °1969   (BE)

Multi-disciplinair beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck maakt en presenteert hedendaagse denkbeeldige urbane en interieur locaties, situaties en omgevingen die de toeschouwer bekend voorkomen. Dit houdt zowel stille, verlaten plaatsen om te reflecteren in als drukbevolkte omgevingen die ons iets duidelijk maken over hoe wij nu leven, welke levenspatronen wij volgen en hoe we omgaan met tijd, ruimte en anderen.

Op de Beecks beeldtaal is stil en terughoudend en verwijst naar de grote levensvragen. Afwisselend ernstig en ironisch stelt hij vragen die onbeantwoord blijven, zonder echter te veroordelen. De kunstenaar ziet zijn werk als een manier om met de melancholie en de absurditeit van het menselijke bestaan om te gaan.

Vanaf 2001, toen hij winnaar werd van de Prijs Jonge Belgische Schilderkunst, kreeg hij alom bekendheid met zijn artistiek werk onder de vorm van grootschalig opgevatte installaties met prozaïsche maar poëtisch vertaalde onderwerpen zoals een wegenkruispunt of deel van een dorpszicht. Daarbij wendt hij verschillende kunstvormen aan zoals fotowerk en video, uitgewerkte sculpturen, verhalen en animatiefilm met muziek van Georges Asperghis. In 2010 presenteerde de kunstenaar een nieuwe video met als titel Staging silence, die uit een opeenvolging van stille ruimtes en landschappen. Daarbij kan je ook als waarnemer volgen hoe de kunstenaar het werk vormgeeft met eenvoudige elementen als propjes watten, een stuk bordkarton, een taart of een schep suiker. Wat betreft materiaalgebruik pint de kunstenaar zich niet vast op minimalistisch grijs en melancholisch van expressie.

Art Partout presenteert een mooie selectie grafisch werk en multiples van Hans Op de Beeck:

 

 


Heeft u een kunstwerk van Hans Op de Beeck dat u wenst te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.

Bent u op zoek naar een specifiek werk van Hans Op de Beeck. Vraag gerust aan ons of we het voor u kunnen vinden bij één van onze vele contacten.