Luc Tuymans | Altar 2002

Luc Tuymans

Altar - 2002 [cat. 27]

Jaar:2002
Techniek:Object
Afmetingen60.00 x 80.00 x 5.00 cm
Oplage:50 + 10 AP
Uitgever:Documenta 11 editions - Kassel
Drukker:Jörg Schellmann Art, München
Handtekening:Gesigneerd en genummerd met zwarte markeerstift op gedrukt etiket, rechtsonder op de achterkant.
Beschikbaar:Op aanvraag
Ik heb interesse in dit werk

Altar

De editie 'Altar' werd uitgegeven ter gelegenheid van Documenta 11 in 2002. De afbeelding van het 'Altar' gaat terug op tekeningen uit 1996 uit de 'Temple' reeks. Tuymans baseert de reeks op stills uit een documentaire over de mormonen waarin zeldzame interieuropnamen te zien zijn van de Salt Lake Temple, het hoofdkwartier van de beweging in Salt Lake City. Oorspronkelijk was het de bedoeling om van de hele reeks ook schilderijen te maken, maar dat is slechts met 2 beelden uit de reeks gebeurd: 'Altar' in 2002 en later 'Tunnel' in 2004.

Hier wordt het motief van 'Altar' gebruikt voor een 3D editie waar een digitale print in verschillende gelaagdheid achter een gezandstraalde plexi wordt geplaatst. De vervaging van beelden is een fundamenteel onderdeel van het werkproces van Tuymans en het in een soort kijkdoos plaatsen van uitgeknipte stukken vinden we ook terug in het heel vroege sleutelwerk 'The Arena' uit 1978.

Luc Tuymans

De kunstenaar Luc Tuymans zelf behoeft niet echt een inleiding. Ondertussen is zijn status als één van de meest invloedrijke figuren in de kunstwereld wel algemeen bekend. Hij is een internationaal opererend kunstenaar en curator.


Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.