Luc Tuymans | Der diagnostische Blick V 2012

Luc Tuymans

Der diagnostische Blick V - 2012 [cat. 63.3]

Jaar:2012
Techniek:Lithografie
Afmetingen119.50 x 78.00 cm
Oplage:70 + 10 HC
Drukker:Arts-Litho, Atelier Stéphane Guilbaud à Paris,
Papier:Velin d'Arches 300 gr.
Beschikbaar:Niet beschikbaar

De nummering is op 70 exemplaren, terwijl de prospectus van de uitgever een oplage van 99 exemplaren vermeldt.

Ik heb interesse in dit werk

Der diagnostische Blick V

Deze lithografie is tot stand gekomen in Parijs als 'affiche avant la lettre' voor het boek 'Luc Tuymans, relevé de la mort' van Hélène Cixous en heeft als thema een belangrijk portret uit de serie 'Der diagnostische Blick' uit 1992.

De serie van 10 schilderijen werden gemaakt op basis van diagnostische foto's uit het medische handboek 'Der diagnostische Blick'. De schilderijen bestaan voor de helft uit nauw gekadreerde close-up portretten van patienten en voor de andere helft uit close-ups van lichaamsdelen die zo gecropt en geschilderd worden dat er een zekere vorm van abstractie ontstaat.

Het portret dat als basis diende voor deze editie is 'Der diagnostische Blick V' en beeldt een vrouw af met bloedarmoede. Het gezicht is erg vlak zodat het er als een masker gaat uitzien. De kleur van de litho is ten opzichte van het schilderij helemaal vervormd naar enkel rode tinten. Een intrigrerend portret!

De omvang van deze litho (119cm x 78) en het onderwerp maakt het tot een indrukwekkende editie. Ook de grootte van de afbeelding ten opzichte van het vel is uitzonderlijk: op een boord van 10 cm na, is de afbeelding bijna volledig bladvullend.
 

Video

Luc Tuymans

De kunstenaar Luc Tuymans zelf behoeft niet echt een inleiding. Ondertussen is zijn status als één van de meest invloedrijke figuren in de kunstwereld wel algemeen bekend. Hij is een internationaal opererend kunstenaar en curator.


Dit werk is helaas niet beschikbaar op dit moment. Laat het ons gerust weten en dan starten we geheel vrijblijvend een zoekopdracht.

Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.