Luc Tuymans | Isabel - Scramble - Diorama - Twenty Seventeen 2017

Luc Tuymans

Isabel - Scramble - Diorama - Twenty Seventeen - 2017 [cat. 076]

Jaar:2017
Techniek:Aquatint
Afmetingen80.00 x 66.00 cm
Oplage:20 + 6 AP
Uitgever:Ludion - Antwerp
Beschikbaar:Te koop
Ik heb interesse in dit werk

Isabel - Scramble - Diorama - Twenty Seventeen

De vier kleurenetsen Isabel, Diorama, Scramble en Twenty Seventeen zijn gebaseerd op iPhone-foto’s die Tuymans gemaakt heeft tijdens het schilderen. De beelden laten een vroeg en onafgewerkt stadium zien dat meteen vervluchtigt tijdens het creatieve proces. Ook de verftoetsen die Tuymans in de marge van het schilderij aanbrengt en de randen van het doek zijn mee opgenomen in het beeld van de etsen.
Het efemere speelt een essentiële rol in het oeuvre van de kunstenaar. Deze kleurenetsen behoren tot dezelfde categorie werken als zijn talloze, in tempera uitgevoerde muurschilderingen die niet meer bestaan. Ze bieden bovendien een bijzonder inzicht in Tuymans’ werkproces.
Het verfrommeld stuk papier in Scramble, nog vaal in de ets, werd in het schilderij een monumentale kleurrijke prop die in schril contrast staat met de donkere achtergrond. De kanarie uit Isabel zal uiteindelijk felgeel worden, een verrassende kleur in Tuymans’ oeuvre.

4 originele koperetsen van Luc Tuymans, gedrukt door Atelier Hans Van Dijck op Hahnemühle Bright White 300 g/m2
Beeldformaat 23,5 x 19,8 cm (Isabel), 27 x 20 cm (Diorama), 23,5 x 20 cm (Scramble) en 20,4 x 20,4 cm (Twenty Seventeen)
Gepresenteerd in een op maat gemaakte blauwe linnen map.

Luc Tuymans

De kunstenaar Luc Tuymans zelf behoeft niet echt een inleiding. Ondertussen is zijn status als één van de meest invloedrijke figuren in de kunstwereld wel algemeen bekend. Hij is een internationaal opererend kunstenaar en curator.


Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.