Luc Tuymans | Premonition 2016

Luc Tuymans

Premonition - 2016 [cat. 73]

Jaar:2016
Techniek:Zeefdruk
Afmetingen44.00 x 35.00 cm
Oplage:80
Uitgever:Royal Academy of Arts - London
Drukker:Royal Academy of Arts, London
Handtekening:Gesigneerd en genummerd in potlood rechtsonder
Beschikbaar:Op aanvraag

Prijs: Op aanvraag

Ik heb interesse in dit werk

Premonition

Deze zeefdruk werd uitgegeven naar aanleiding van het curatorschap van Luc Tuymans in de Royal Academy of Arts in Londen.

Het startpunt voor ‘Premonition’ was een tekening op liijntjespapier met dezelfde naam die de voor Tuymans typische bevreemde sfeer in zich draagt. Deze tekening vindt u ook terug op de cover van het boek over de tekeningen van Tuymans, gepubliceerd in 1997.

Tuymans had het volgende te vertellen over het beeld: “Wat hier meer boeide was het idee van de clown als een vermomming, de vriendelijke aard als iets misleidend en gevaarlijk, gelinkt met het idee van de anonimiteit. Het stereotype beeld van het gezicht van de clown werd versterkt met de zonnebril.”

 

Luc Tuymans

De kunstenaar Luc Tuymans zelf behoeft niet echt een inleiding. Ondertussen is zijn status als één van de meest invloedrijke figuren in de kunstwereld wel algemeen bekend. Hij is een internationaal opererend kunstenaar en curator.


Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.