Hans Op de Beeck | Merry Go Round 2005

Hans Op de Beeck

Merry Go Round - 2005 [cat. 2005]

Jaar:2005
Techniek:Fotografie
Afmetingen90.00 x 60.00 cm
Oplage:100
Beschikbaar:Niet beschikbaar
Ik heb interesse in dit werk

Merry Go Round

'Merry Go Round' van Hans Op de Beeck is een C-print editie uit 2005 op 100 exemplaren. Het is een uitgave van de ter ziele gegane Oostenrijkse uitgever 'Frame Editions'. Ons exemplaar is afgewerkt zoals een professioneel fotowerk afgewerkt hoort te zijn: met het diasec procédé achter 4mm plexi gemonteerd en voorzien van een dibond rug en een aluminium ophangkader.
Het werk is gesigneerd en genummerd op de bijgeleverde originele editiesticker.

De foto gaat terug op een fenomenale sculpturale multi-media installatie van de kunstenaar gerealiseerd voor Art Basel in 2005.
Het onderwerp van de 'carrousel' komt meermaals terug in het oeuvre van Hans Op de Beeck. We zien het als video, als installatie, foto, maar hij maakte door de jaren heen ook verschillende aqurellen van een carrousel.
En in 2021 maakt Hans Op de Beeck een monumentale en monochrome installatie van een carrousel getiteld 'Danse Macabre' voor de Triënnale van Brugge. Absoluut de moeite om te gaan bekijken!

Wat zegt de kunstenaar hier zelf over?

"Ik heb al sinds mijn studententijd in de jaren '90 aan de Rijksacademie van Amsterdam een fascinatie gehad voor de Carrousel. De carrousel als een soort wanstaltige gigantische slagroomtaartachtige constructie waarin vermaak wordt geënsceneerd. Er is altijd iets droevigs aan een mechanische constructie die bedacht werd door de mens om zichzelf te entertainen. De carrousel 'Danse Macabre' is volledig monochroom grijs en heeft daardoor iets heel versteend, alsof het een volledig betonnen, stilgevallen element is. De feestelijke details hebben te maken met de zoete herinnering die ik ook aanwezig wil maken. Het Brugse tentoonstellingsconcept (TraumA) wijst ook op het minder fraaie verleden van de stad dat verborgen kan gaan onder de afgeborstelde buitenkant. Deze kanteling zit ook in deze carrousel: je hebt de charmante ornamenten, de schoonheid en toch verbeeld je in de onderwerpen ook over de dood en over de dingen in het leven die niet makkelijk zijn."

Hans Op de Beeck

Multi-disciplinair beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck maakt en presenteert hedendaagse denkbeeldige urbane en interieur locaties, situaties en omgevingen die de toeschouwer bekend voorkomen. Dit houdt zowel stille, verlaten plaatsen om te reflecteren in


Dit werk is helaas niet beschikbaar op dit moment. Laat het ons gerust weten en dan starten we geheel vrijblijvend een zoekopdracht.

Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.