Luc Tuymans | Technicolor 2013

Luc Tuymans

Technicolor - 2013 [cat. 67.02]

Jaar:2013
Techniek:Zeefdruk
Afmetingen76.00 x 56.00 cm
Oplage:75 + XV + 15 AP + 5 PP
Uitgever:Graphic Matter - Antwerpen
Drukker:Roger Vandaele at Tubbax, Antwerpen
Papier:BFK Rives 250 g/m2
Handtekening:Gesigneerd en genummerd in potlood.
Beschikbaar:Te koop

De exemplaren 1/75 tem 75/75 exclusief voorbehouden voor het Gesellschaft für Moderne Kunst in Dresden e.V. and Förderverein Staatsschauspiel Dresden. De exemplaren I/XV tem XV/XV voor de handel.

Ik heb interesse in dit werk

Technicolor

Tweede deel van een tweeluik van 2 originele zeefdrukken op BFK Rives velin 250g, lompenhoudend 100% katoen, handgeschept papier, in een linnen map met zilverstempeling. 

Naar aanleiding van de tentoonstelling 'Constable, Delacroix, Friedrich, Goya – A Shock to the Senses' die in 2013 in Dresden (Albertinum, Galerie Neue Meister) doorging, realiseerde Luc Tuymans in de traphal van het Schauspielhaus aan de Postplatz in Dresden twee monumentale muurschilderingen van Peaches en van Technicolor.  

Peaches en Technicolor ontstonden oorspronkelijk als schilderijen op doek en werden voor het eerst getoond in de Londense Zwirner galerie in de herfst van 2012, waar ook de ALLO! suite te zien was. Beide onderwerpen zijn ontleend aan een reclamefilm uit 1913 waarvan de onscherpe beelden en zwakke kleursaturatie de kunstenaar intrigeerden.

Luc Tuymans

De kunstenaar Luc Tuymans zelf behoeft niet echt een inleiding. Ondertussen is zijn status als één van de meest invloedrijke figuren in de kunstwereld wel algemeen bekend. Hij is een internationaal opererend kunstenaar en curator.


Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.