Luc Tuymans | Healing Light 2018

Luc Tuymans

Healing Light - 2018 [cat. 078]

Jaar:2018
Techniek:Object
Afmetingen85.50 x 63.30 x 2.00 cm
Oplage:30
Uitgever:Counter Editions - London
Handtekening:Gesigneerd, genummerd en gedateerd op de achterzijde.
Beschikbaar:Op aanvraag

Prijs: Op aanvraag

Ik heb interesse in dit werk

Healing Light

'Healing Light' is een zeefdruk op email in drie delen die ogenschijnlijk evolueert van abstractie naar figuratie in Tuymans' zeer precieze en onnavolgbare stijl zich bedienend van een pallet versmoorde kleuren en losse elementen.
 
'Heillicht' is de titel van één van de drie schilderijen uit de triptiek 'Smell, Heillicht en Incest', gecreëerd in 1991 die momenteel deel uitmaken van de collectie van Mu.ZEE in Oostende. Oorspronkelijk niet geconcipieerd als één werk, maar Tuymans is ze later omwille van hun gemeenschappelijke kleur, helderheid en uitsraling wel gaan beschouwen als één triptiek.
 
Emaildruk werd vroeger gebruikt voor reclamepanelen. In zekere zin kunnen deze werken dus beschouwd worden als een soort 1 op 1 reclameborden voor de originele werken. Door hun weersbestendigheid kunnen ze in principe overal opgehangen worden en zijn ze niet gebonden aan de witte muren van een galerie of woonkamer.
 
3 panelen: 85.5 x 63.3 x 2 cm, 50 x 40 x 2 cm, 37 x 40.5 x 2 cm
 

 

Luc Tuymans

De kunstenaar Luc Tuymans zelf behoeft niet echt een inleiding. Ondertussen is zijn status als één van de meest invloedrijke figuren in de kunstwereld wel algemeen bekend. Hij is een internationaal opererend kunstenaar en curator.


Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.