Luc Tuymans | Slides 2019

Luc Tuymans

Slides - 2019 [cat. 079]

Jaar:2019
Techniek:Object
Afmetingen52.00 x 36.00 x 1.00 cm
Oplage:25
Uitgever:Tate Modern - London
Papier:Onyx
Beschikbaar:Op aanvraag

Prijs: Op aanvraag

Ik heb interesse in dit werk

Slides

In 2002 creëerde Tuymans een serie van 3 schilderijen getiteld 'Slides', die elk een diaprojectie op de muur van zijn studio afbeeldden. De projector bevatte echter geen dia en daardoor was er enkel een vaal lichtschijnsel te zien. Met enkel de leegte van het verlichte diaveld zichtbaar, vertegenwoordigt deze reeks schilderijen de afwezigheid van tegenwoordigheid. 

Licht, iets waar traditioneel schilders om bekommerd zijn, werd hét onderwerp van verschillende schilderijen van Tuymans in die periode, waarbij het wel steeds ging over artificieel licht, geproduceerd door projectors, lampen of televisietoestellen. Tuymans beslissing om dit onderwerp opnieuw aan te raken, introduceert het gebruik van Onyx, een edelsteen met een glazige glans. Het onyx verlicht de vale melkachtige gloed van het geschilderde projectorlicht.

Op elk van de drie stukken onyx is een schilderij uit de reeks 'Slides' van 2002 digitaal geprint op het oppervlak. Elk stuk onyx rust op een op maat gemaakte houten plank. De editie is vergezeld van een gesigneerd en genummerd certificaat. (op 25 exemplaren)

Luc Tuymans

De kunstenaar Luc Tuymans zelf behoeft niet echt een inleiding. Ondertussen is zijn status als één van de meest invloedrijke figuren in de kunstwereld wel algemeen bekend. Hij is een internationaal opererend kunstenaar en curator.


Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.