Luc Tuymans | The Arena 2016

Luc Tuymans

The Arena - 2016 [cat. 74]

Jaar:2016
Techniek:Zeefdruk
Afmetingen76.00 x 56.00 cm
Oplage:30 + V + II
Uitgever:Talbot Rice Gallery - Edinburgh
Beschikbaar:Te koop

Prijs: € 5500

Ik heb interesse in dit werk

The Arena

'The Arena' is een reeks van 3 monochrome zeefdrukken op handgeschept papier, gebaseerd op 3 schilderijen uit 2014, getiteld The Arena I, II, III. Uitgegeven bij Talbot Rice Gallery in Schotland.

Tuymans maakte de in totaal 6 schilderijen in 2016 ter gelegenheid van de grote overzichtstentoonstelling van zijn werk in Doha, Qatar. Ze zijn gebaseerd op 8mm filmbeelden die Tuymans begin jaren 80 maakte van het gelijknamige werk 'The Arena' uit 1978. Een collage van een scene, samengesteld met een aantal uitgeknipte figuren op verschillende hoogtes, gemonteerd tussen een wazig geschilderde achtergrond en kalkpapier. Op de beelden en in het werk zie je een toeschouwer vanuit de schaduw een obscuur maar geladen spektakel gadeslaan. Dit beeld is deels geïnspireerd op de 'zwarte schilderijen' en 'Atropos' van de Spaanse schilder Goya.

Luc Tuymans

De kunstenaar Luc Tuymans zelf behoeft niet echt een inleiding. Ondertussen is zijn status als één van de meest invloedrijke figuren in de kunstwereld wel algemeen bekend. Hij is een internationaal opererend kunstenaar en curator.


Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.