Luc Tuymans | Wenn der Frühling kommt (ex-libris + book) 2014

Luc Tuymans

Wenn der Frühling kommt (ex-libris + book) - 2014 [cat. 65.2]

Jaar:2014
Techniek:Boek
Afmetingen34.70 x 49.50 cm
Oplage:400
Uitgever:Graphic Matter - Antwerpen
Beschikbaar:Te koop

Prijs: € 295

Ik heb interesse in dit werk

Wenn der Frühling kommt (ex-libris + book)

Luc Tuymans: Wenn der Frühling kommt - Haus der Kunst 2008
Inclusief een door de kunstenaar gesigneerd Ex Libris. (met afbeelding van The Valley)

Stephanie Rosenthal, Luc Tuymans, Patrizia Dander

'Wenn der Frühling kommt' is de registratie van een uitzonderlijke solo tentoonstelling van Luc Tuymans, gehouden in Munchen in 2008. Deze retrospectieve bracht 90 representatieve werken samen uit de laatste 30 jaar van zijn carriere. De sterkte van deze tentoonstelling ligt voor een gedeelte aan de locatie: het 'Haus der Kunst' in Munchen. DIt museum werd in opdracht van Hitler in 1933, vrij snel na de machtsgreep van de Nazis gebouwd. Tijdens het Nazi-regime werd het 'Haus der Kunst', dat haar naam veranderde in 'Haus der Deutschen Kunst' in het midden van de jaren '30, vooral gebruikt om Duitse kunst 'door en voor het volk' tentoon te stellen.
Het werd al gauw een belangrijk centrum voor de culturele propaganda van het regime. Internationale kunst die veracht werd door het regime werd er getoond in 1937 onder de titel 'Entartete Kunst'. Deze tentoonstelling trok meer dan 2 miljoen bezoekers in anderhalve maand tijd.
Het werk van Luc Tuymans, dat veelal betrokken is bij macht en de 20ste eeuwse geschiedenis, werd er getoond in een ruimte met een zeer sterke historische weerklank. De werken werden gegroepeerd in 'eilanden van betekenis' om een verhaal te vormen dat sterk verbonden was met de tentoonstellingsruimte. In dit boek neemt de kunstenaar zelf ons mee voor een geleid bezoek langs de verschillende tentoonstellingsruimten.
Dit kunstenaarsboek, gebaseerd op de unieke tentoonstelling uit 2008, biedt een nieuw perspectief op de onderlinge relaties tussen de verschillende werken van Tuymans.

Luc Tuymans

De kunstenaar Luc Tuymans zelf behoeft niet echt een inleiding. Ondertussen is zijn status als één van de meest invloedrijke figuren in de kunstwereld wel algemeen bekend. Hij is een internationaal opererend kunstenaar en curator.


Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.