William Sweetlove   °1949   (BE)

William Sweetlove is een Belgische kunstenaar geboren in 1949 in Oostende, en een prominent lid van de Italiaanse beweging 'Cracking Art'. De naam van deze groep kunstenaars verwijst naar het proces van koolwaterstofkraken, gebruikt om kunststof te maken uit ruwe olie. Zijn oorspronkelijke beweegreden om met polyester te werken is het behoud van objecten voor de toekomst. Hij zag het in het begin van zijn carrière als een nieuw proces tot conservering en archivering van objecten. Hij staat bekend om zijn opvallende kunstwerken waarin voornamelijk gerecyclede materialen worden gebruikt. Sweetlove's sculpturen van verschillende 'gekloonde' dieren, zoals honden, pinguïns en varkens, dragen plastic waterflessen op hun rug. Ze hebben steeds vers water bij. In de nabije toekomst het meest gegeerde goed op aarde. Sweetlove combineert kunst en milieubewustzijn en draagt indirect bij aan discussies over recycling en duurzaamheid en stimuleert het nadenken over het behoud van onze omgeving voor komende generaties. Zijn werken zijn tentoongesteld over de hele wereld en zijn te vinden in vooraanstaande collecties en openbare ruimtes.

 


Heeft u een kunstwerk van William Sweetlove dat u wenst te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.

Bent u op zoek naar een specifiek werk van William Sweetlove. Vraag gerust aan ons of we het voor u kunnen vinden bij één van onze vele contacten.