Luc Tuymans | Egypt (2003) 2005

Luc Tuymans

Egypt (2003) - 2005 [cat. 44]

Jaar:2005
Techniek:Zeefdruk
Afmetingen44.00 x 31.00 cm (30.00 x 18.00 cm)
Oplage:150 + XX AP
Uitgever:Texte zur Kunst - Berlin
Drukker:Roger Vandaele, Antwerpen
Papier:BFK Rives 180 g/m2
Handtekening:Gesigneerd en genummerd in potlood rechtsonder
Beschikbaar:Te koop
Ik heb interesse in dit werk

Egypt (2003)

Zeefdruk op BFK Rives 180 g/m2 papier 
 
Voor 'Texte zur Kunst' creëerde Luc Tuymans een zeefdruk gebaseerd op een krantenfoto die de meeting tussen Colin Powell en Hosni Mubarak in October 2003 in Sharm El Sheik documenteerde. In plaats van te focussen op de twee politici, wordt de scene in 'Egypt (2003)' geherdefinieerd door te kadreren rond de lege ruimte tussen de hoofdrolspelers. Deze lege ruimte symboliseert de door de media geconstrueerde naamloze plaats waar de meeting plaatsvond.
Tuymans kiest deze kadrering om een spanning op te bouwen tussen de realiteit en artistieke voorstelling. Het afbeelden van 'net niet' het moment is het resultaat van een proces van het creëren van afstand en vervreemding in het beeld dat zeer typisch is voor het werk van Tuymans.
 
 

Luc Tuymans

De kunstenaar Luc Tuymans zelf behoeft niet echt een inleiding. Ondertussen is zijn status als één van de meest invloedrijke figuren in de kunstwereld wel algemeen bekend. Hij is een internationaal opererend kunstenaar en curator.


Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.