Luc Tuymans | The Valley 2012

Luc Tuymans

The Valley - 2012 [cat. 65]

Jaar:2012
Techniek:Zeefdruk
Afmetingen71.00 x 72.50 cm
Oplage:75 + XXXV + 10 AP
Uitgever:Graphic Matter - Antwerpen
Drukker:Roger Vandaele, Tubbax, Antwerpen
Papier:BFK Rives 300 g/m2
Handtekening:Gesigneerd in potlood rechtsonder op de achterkant
Beschikbaar:Niet beschikbaar

Een extra oplage van 35 prenten genummerd in Romeinse cijfers is gereserveerd als bijlage bij het kunstenaarsboek 'Wenn der Frühling kommt', uitgegeven in 2012.

Prijs: Op aanvraag

Ik heb interesse in dit werk

The Valley

Zeefdruk in 7 kleuren op BFK Rives 300 g/m2 papier
 
The Valley is een jongensportret dat op een indirecte manier de machtsverhouding en de nijpende morele codes van de vroege jaren '50 illustreert. Het intimistisch jongensportret is gebaseerd op een still van de film The Village of the Damned, door Tuymans omgevormd naar The Valley (of the Doomed). De geladen spanning is op een Tuymansiaanse wijze voelbaar in dit werk: het jongetje is vroeg oud en lijkt getormenteerd. De jongen kijkt weg - zijn blik, kapsel en kleding geven blijk van een getrainde gedisciplineerdheid.

 

Video

Luc Tuymans

De kunstenaar Luc Tuymans zelf behoeft niet echt een inleiding. Ondertussen is zijn status als één van de meest invloedrijke figuren in de kunstwereld wel algemeen bekend. Hij is een internationaal opererend kunstenaar en curator.


Dit werk is helaas niet beschikbaar op dit moment. Laat het ons gerust weten en dan starten we geheel vrijblijvend een zoekopdracht.

Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.