Panamarenko | Atom and Manpower 1975

Panamarenko

Atom and Manpower - 1975 [cat. 19]

Jaar:1975
Techniek:Print
Afmetingen100.00 x 63.00 cm
Oplage:120 + XX
Uitgever:Kölnischer Kunstverein - Köln
Beschikbaar:Niet beschikbaar
Ik heb interesse in dit werk

Atom and Manpower

Op 31 december 1974 kwam Panamarenko op het idee de Theorie van de gesloten systemen (zie multiple nr. 25) in verband te brengen met de speciale relativiteitstheorie. In het blauwe boekje (Bielefeld, 1975) toont hij aan hoe hij op die manier de rustbaan van een waterstofelectron kan verklaren. Als men zich een rollend electron voorstelt als een wiel, dat op het punt waar het de grond raakt geen snelheid heeft (anders zou het schuiven of slippen), dan zou het zichzelf in een omloopbaan trekken door zijn twee verschillende voorwaartse snelheden. Later heeft Panamarenko dit principe ook toegepast op de omloopbanen van hemellichamen (zie multiple nr. 60).

Noot: Uitgegeven ter gelegenheid van een individuele tentoonstelling in het Kölnischer Kunstverein van 16 juli tot 7 september 1975.
Voor deze gelegenheid is er ook een niet genummerde affiche gedrukt op dunner papier met data en aankondiging van de tentoonstelling.

Panamarenko

Panamarenko, artiestennaam van Henri Van Herwegen (Antwerpen, 5 februari 1940 - Brakel, 14 december 2019) was één van de voornaamste Belgische kunstenaars uit de tweede helft van de 20e eeuw.


Dit werk is helaas niet beschikbaar op dit moment. Laat het ons gerust weten en dan starten we geheel vrijblijvend een zoekopdracht.

Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.