Hans Op de Beeck | My Train 2003

Hans Op de Beeck

My Train - 2003

Jaar:2003
Techniek:Object
Afmetingen32.00 x 54.00 cm
Oplage:50
Beschikbaar:Te koop
Ik heb interesse in dit werk

My Train

Atelier HSL nodigde in 2003 vijf kunstenaars en designers uit om een schetsontwerp te maken van een draagbaar landschap voor een modelspoortrein. Het beoogde doel van de opdracht was om een brug te slaan tussen kunst, de treinliefhebber en de modelspoorhobbyist. Het ontwerp van Hans Op de Beeck werd door de jury verkozen om in een oplage van 50 stuks te worden geproduceerd. Het is een grimmige, vervuilde rotspartij met daarop wat kale boompjes. Om de rots heen rijdt een trein eindeloos rondjes. Voor deze rotspartij ontwierp Op de Beeck een draagbare case in gegalvaniseerd staal, die in sterk contrast staat met de treurigheid van de grauwe rots met het nooit op zijn bestemming aankomende treintje. Aan de voorzijde van het deksel van de beautycase zit een - helemaal in spoorwegstijl - verlicht ruitje met daarop "My Train", de titel van het werk. Je kan een N-schaal treintje en trafo toevoegen en het object echt tot leven laten komen. Elk landschap is uniek!

Hans Op de Beeck

Multi-disciplinair beeldend kunstenaar Hans Op de Beeck maakt en presenteert hedendaagse denkbeeldige urbane en interieur locaties, situaties en omgevingen die de toeschouwer bekend voorkomen. Dit houdt zowel stille, verlaten plaatsen om te reflecteren in


Heeft u dit kunstwerk in uw collectie en wenst u het te verkopen? Laat het ons weten en we kijken of we het voor u in consignatie kunnen aanbieden.